RS-scan

Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in de allernieuwste behandelmethodes. Eén van deze methodes is de RS-scan.

Hieronder leest u wat deze behandelmethode inhoud.

RS-scan

Apparatuur voor het digitaal analyseren van het looppatroon.
Het analyseren van het looppatroon is een belangrijk onderdeel om de diagnose te stellen. Vaak is een visuele analyse voldoende. Voor klachten die niet snel genoeg verdwijnen, kunnen we een loopanalyse uitvoeren door middel van de RS-scan. Dit drukmeetsysteem geeft door de vele ingebouwde sensoren informatie over de statische en dynamische belasting van de voet. Door bestudering van de gait-line en de drukverdeling tijdens het lopen, komen we meer te weten over het functioneren en de afwijkingen tijdens het lopen. Ook kan het looppatroon met inlegzolen in schoenen gecontroleerd worden.
Zo komen we te weten of de zolen de juiste correctie geven en of de voet beweeglijk genoeg is om de correctie aan te kunnen en niet wordt over-gecorrigeerd.

De RS-scan kan belangrijke informatie weergeven:

  • de gait-line: grondreactiekrachten onder de voet, zowel met als zonder zolen. De werking van de elementen in de zolen kunnen zo getoetst worden;
  • grafieken geven informatie over de duur en de hoeveelheid belasting van het hielcontact, het voorvoetcontact en de hiellift enz.;
  • de beweging van de voet zelf: blokkades in de voeten geven een ander beeld;
  • Impulsen onder de voet: dit is met name belangrijk bij patiënten met diabetes mellitus met neuropathie in de voeten. Impuls is de druk maal de tijdsduur. Bij verhoogde impuls is er meer risico op wonden.


rsscan