Diabetische patienten

Bij diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd, kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed regelen door een tekort aan insuline. Bij diabetes type 1 maakt het lichaam geen insuline meer aan. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam te weinig insuline aan om de bloedsuiker te regelen. Minstens de helft van de diabetici krijgt ooit te maken met lichamelijke klachten als gevolg van de diabetes, ook wel complicaties genoemd.

Een veel voorkomend probleem bij diabetici zijn voetproblemen. Wanneer er complicaties optreden in de voet heet dit een ‘diabetische voet’ of een ‘ risicovoet’. De complicaties van voetproblemen bij diabetes kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. In de meeste gevallen betreft het een slecht genezende wond. Deze ziet er aanvankelijk onschuldig uit, maar kan leiden tot ernstige infecties. Indien de voetinfectie zich uitbreidt kan dit zelfs een amputatie tot gevolg hebben.Wij vinden het erg belangrijk dat u als patient goed begrijpt waardoor voetproblemen kunnen ontstaan bij diabetes mellitus. Wonden aan de voeten ontstaan namelijk nooit "zomaar". De behandelaar(s) van uw voetproblemen leggen u graag uit wat u zelf kunt doen om voetproblemen te voorkomen

Op deze website wordt uitgelegd wat u kunt doen om voetproblemen te voorkomen en wat de podotherapeut en de medisch pedicure voor u kan betekenen. Kijk hieronder wat u zelf kunt doen om uw voeten in optimale conditie te houden.